Έρευνα για την Infosolutions από την Audax Cybersecurity

Στην Ελλάδα του 2015 μας τρομάζει το γεγονός ότι μια εταιρία-φάντασμα όπως αποδεικνύεται η Infosolutions διατηρούσε συμβόλαιο κυβερνοασφάλειας του Πρωθυπουργικού γραφείου επί διακυβερνήσεως κ. Αντώνη Σαμαρά και ήθελε να διαχειριστεί δεδομένα πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

To SecNews δημοσιεύει την έρευνα που πραγματοποίησε ο Θεοφάνης Κασίμης – Infosecurity Expert σχετικά με την εταιρεία «φάντασμα» και τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να εντοπίσει στο διαδίκτυο. Διαβάστε σχετικά παρακάτω:

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πώς μερικές ιστοσελίδες και μπλόγκ αναφέρουν δύο ονόματα σχετικά με την εν λόγω εταιρία. Δηλαδή, πληκτρολογώντας στο Google, την λέξη «Infosolutions» βρίσκει δύο εταιρίες διαφορετικές μεταξύ τους. Η μία είναι η Infosolution και η άλλη η Infosolutions.

Για την πρώτη βλέπουμε ότι όντως έχει προσωπική ιστοσελίδα, http://infosolution.gr, είναι εταιρία Πληροφορικής και έχει έδρα το Βόλο!

Για την δεύτερη εταιρία με την επωνυμία Infosolutions βρήκαμε μπροστά μας αδιέξοδο. Ας δούμε τι ανακαλύψαμε!

Ξεκινώντας την έρευνα μου, ήθελα να δω την προσωπική ιστοσελίδα της εταιρίας. Ακόμη και τώρα η ιστοσελίδα είναι υπο κατασκευή.

Σύμφωνα πάντα και με την Google και το ιστορικό της βλέπουμε ότι η εν λόγω εταιρία και η ιστοσελίδα της ήταν πάντα υπο κατασκευή εδώ και 10+ χρόνια!

Ερευνώνοντας τα στοιχεία του domain βρήκαμε τα εξής :

Όνομα χώρου:    infosolutions.gr
Διαθεσιμότητα:    Σε χρήση
Σχόλια:    Εκχωρημένο Όνομα Χώρου ή ομόγραφο εκχωρημένου Ονόματος.
Στοιχεία:    Domain Name:infosolutions.gr
Domain Handle:d35847ef1dcb6471ab389e07cada7a7df-gr
Protocol Number:1000118
Creation Date:20-10-2004
Expiration Date:
19-10-2016
Updated Date:17-10-2014
Registrar:INFOSOLUTIONS
Registrar Referral URL:http://www.infosolutions.gr
Registrar Email:hostmaster@infosolutions.gr
Registrar Telephone:+30.2108986550
Whois Server:
Bundle Name:infosolutions.gr
Name Server:ns2.novahost.gr
Name Server:ns1.novahost.gr

Στη συνεχεια ψάχνοντας μέσα στο ΓΕΜΗ στο αν τελικά υφίσταται η εταιρία, πράγμα που αποδείχθηκε ότι όντως είχε επαγγελματικό ΑΦΜ, και με την βοήθεια της αναζήτησης βρεθήκαμε μέσα στην ιστοσελίδα της Υπερδιαύγειας βρίσκοντας τις συμβάσεις τις οποίες η εταιρία Infosolutions συμφερόντων Αθανάσιου Κλωνάρη – Ελένης Τυρμάκη είχε υπογράψει συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αλλά και υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Συνεχίζοντας την έρευνα ψάξαμε να βρούμε που είνα τα γραφεία της εν λόγω εταιρίας με επωνυμία «INFOSOLUTIONS – ΚΕΚΕΣ Ν. – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ ΟΕ» στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα και Ηρακλέους 58 στην Γλυφάδα.Τελικά δεν στεγάζεται εταιρία Πληροφορικής, αλλά η Kids Cooking Club, δηλαδή Σχολή Μαγειρικής για παιδιά που ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής και διατροφικής αγωγής.

 

Στην δεύτερη και βασική διεύθυνση που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα ως έδρα της «ΙNFOSOLUTIONS – To the rescue, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ ΟΕ» (η οποία μάλιστα δηλώνει υπό κατασκευή, μετά το φιάσκο της Κυριακής), στην Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Νικολάου 48 επίσης στη Γλυφάδα, συναντήσαμε το Digital Copy Centre and Tax Support, το STS, εταιρία φοροτεχνικών, λογιστικών, δηλώσεων και φωτοτυπικών.

Με μία πρόχειρη ματιά στο ίντερνετ, το λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο «STS» με έδρα στη Γλυφάδα έχει επίσημη ιστοσελίδα το spilio.gr και παρέχει ολοκληρωμένες λογιστικές υπηρεσίες, αλλά και λογιστική πληροφόρηση.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται ακόμη μία εταιρία, με την επωνυμία «KO Group». Σε αναζήτηση στο ίντερνετ, ανακαλύψαμε ότι η «OK Group» είναι (ή ήταν) ασφαλιστικό γραφείο, με τηλέφωνο 210-9602510, στο οποίο όμως και πάλι δεν απαντά κανείς (ο ήχος κλήσης παραπέμπει σε τηλεφωνικό αριθμό εκτός λειτουργίας άλλωστε!).

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο εταιρειών της ομόρρυθμης εταιρείας με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ, υποδεικνύουν ότι:

Ο Αθανάσιος Κλωνάρης διατηρεί την «INFINITY ΕΠΕ» (στην οποία ανήκει η INFOSOLUTIONS) στη Γλυφάδα.

Αυτή η εταιρεία έχει στο βιογραφικό της έργα εκατοντάδων ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΛΟΤ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η σημαντικότερη δουλειά της ήταν η σύμβαση με την Γενική Γραμματεία στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, αντί αμοιβής σχεδόν 4.500 ευρώ.

Η Ελένη Τυρμάκη από το 2006 και έως τον 2011 διατηρούσε την δεύτερη εταιρεία «INFOLEARNING SERVICES» η οποία διοργάνωνε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Η κ. Τυρμάκη όπως διαβάζουμε στο Facebook της [εδώ] εργαζόταν παλαιότερα στην εταιρεία πληροφορικής Compulink.

Πιο αναλυτικά:
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers όπως αναφέραμε παραπάνω.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες μέσα από την ιστοσελίδα της Διαύγειας η κάθε σύμβαση είναι μερικών χιλιάδων ευρώ!

 Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα», εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία INFOSOLUTIONS είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας.[/alert]

Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με την «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» για παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Από την εποχή πάντως που η εταιρεία αναλάμβανε έργα της τάξης των 2.000 έως 7.500 ευρώ πέρασε με την προσφορά που έδωσε για τη διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ. σε άλλη οικονομική σφαίρα, αφού η προσφορά της αν και φθηνότερη φέρεται να άγγιζε τα 750.000.

Ερωτήματα που προκύπτουν:

Πώς γίνεται μια εταιρία φάντασμα να υπογράφει συμβόλαια χιλιάδων ευρώ ακόμη και με το Πρωθυπουργικό Γραφείο και μάλιστα για ασφάλεια απο χάκερ?

Πώς αναλαμβάνει για δεύτερη φορά ενα τόσο μεγάλο έργο που αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;

Ποιος μπορεί να μας πει με ειλικρίνεια αν και εφόσον ολοκληρώνονταν οι εσωτερικές εκλογές της ΝΔ που θα κατέληγαν προσωπικά στοιχεία χιλιάδων ψηφοφόρων της ΝΔ;

«
»