Απάτες με Πιστωτικές Κάρτες

Τα περιστατικά απάτης με τη χρήση πιστωτικών καρτών σε online αγορές αυξάνονται με ραγδαίο βαθμό. Υπολογίζεται ότι οι τράπεζες μετρούν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από ανθρώπους που κατασκευάζουν, παραχαράσσουν, υποκλέπτουν αριθμούς πιστωτικών καρτών ή που κάνουν εικονικές αγορές μέσω Internet χρησιμοποιώντας αριθμούς καρτών που είναι σχετικά εύκολο να βρει ο απατεώνας ή να τους κατασκευάσει με την βοήθεια κατάλληλων αλγοριθμικών προγραμμάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Επιπλέον, η έλλειψη επαφής πρόσωπο με πρόσωπο στο Διαδίκτυο τείνει να κάνει τους απατεώνες πιο τολμηρούς. Online αγορές προϊόντων που ποτέ δεν παραδόθηκαν, υπέρογκες χρεώσεις, πιστωτικών καρτών για υπηρεσίες που ποτέ δε ζητήθηκαν ή είχαν αρχικά παρουσιαστεί ότι προσφέρονταν δωρεάν, παραπλανητική πληροφόρηση για προϊόντα που αγοράζονται μέσω Διαδικτύου, είναι μόνο μερικές από τις καταγγελίες πολιτών που δέχονται καθημερινά οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν κάποιο αυτοκίνητο, μηχανή κ.λ.π. αναζητούν στο Διαδίκτυο την αγγελία που θα καλύψει τις ανάγκες τους. Στη συνέχεια και αφού έχουν αναπτύξει σχετική επικοινωνία με τον κάτοχο-δράστη, καταβάλουν κάποια προκαταβολή, συνήθως μέσω εταιρείας πληρωμών (π.χ. Western Union).

Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς ο δράστης προφασίζεται πλέον διάφορες δικαιολογίες για να εισπράξει επιπλέον χρήματα, να καθυστερήσει και τελικά να μην παραδώσει ποτέ το προϊόν.

Είσασταν θύμα της εν λόγω απάτης;

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά σας!