[ΒΙΝΤΕΟ] Η έρευνα του κ.Κασίμη Θεοφάνη για τον Παντελή Παντελίδη στην εκπομπή του Φ+Μ

Η έρευνα που πραγματοποίησε ο κ.Κασίμης Θεοφάνης για τον Παντελή Παντελίδη και τα χαμένα λεφτά έγινε αντικείμενο συζήτησης στην εκπομπή του Φ+Μ LIVE στο Star Channel.

Όλος ο κόσμος είχε συγκλονιστεί όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έβγαλαν 200.000 ευρώ, χακάροντας τους λογαριασμούς του Παντελή Παντελίδη στα social media, μία ημέρα μόλις μετά το θάνατό του. Η οικογένεια του καλλιτέχνη, όπως είχες διαβάσει εδώ, δεν άφησε τα πράγματα στη μοίρα τους, αλλά κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστου σε βαθμό κακουργήματος!

 

Ποιος να το πίστευε τελικά ότι μόνο άγνωστοι δεν ήταν οι συγκεκριμένοι! Με την ιδιότητα του ειδικού και σε ό,τι αφορά το hacking στο διαδίκτυο, ο Θεοφάνης Κασίμης εκτιμά, μιλώντας στην Espresso ότι είναι αδύνατο να μπόρεσε κάποιος να έσπασε τον λογαριασμό στο You Tube και να απέσπασε τα χρήματα από τις διαφημίσεις: «Είναι σαν να λέμε ότι κατάφερε κάποιος να χακάρει την ίδια την Google (αφού το You Tube της ανήκει), πράγμα αδιανόητο! Εφόσον, ωστόσο, τα 200.000 ευρώ έκαναν φτερά, η δική μου εξήγηση είναι ότι αυτός που τα πήρε γνώριζε τον τραγουδιστή πάρα πολύ καλά, ώστε ο τραγουδιστής να του έχει εκμυστηρευτεί τους προσωπικούς του κωδικούς!».

AdTech Ad

Σύμφωνα με τον κ. Κασίμη, το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς απέκλεισε μία- μία όλες τις πιθανότητες παράνομης εισβολής και αρπαγής κωδικών. «Η βασική μέθοδος ονομάζεται fishing. Είναι η περίπτωση που κάποιος σου στέλνει ένα μήνυμα και σου ζητάει να γράψεις τα προσωπικά σου δεδομένα και τους κωδικούς κι εσύ το κάνεις, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κακοπροαίρετο να τα χρησιμοποιήσει μετά. Στην προκειμένη περίπτωση αποκλείεται ο τραγουδιστής να απάντησε σε μήνυμα μετά θάνατον ή να συμπλήρωσε τους κωδικούς του. Η δεύτερη περίπτωση είναι κάποιος να τους… μάντεψε, πιθανότητα εξωφρενικά απειροελάχιστη! Ακόμα και αυτό να είχε συμβεί, ωστόσο, η Google διαθέτει επίπεδο ασφαλείας δευτέρου βαθμού, Δηλαδή, χρειάζεται επιπλέον επιβεβαίωση για τα δεδομένα του χρήστη!», καταλήγει ο κ. Κασίμης.

Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνουμε διαβάζοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις είναι ότι ο αδίστακτος που πήρε τα 200.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του Παντελίδη δεν ήταν κάποιος άγνωστος χάκερ, αλλά άτομο από το στενό περιβάλλον του. Κι αυτό είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό!

«
»