Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημερίδα της Homo Digitalis

  • Με τίτλο: «Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις»
  • Συμμετείχαν πάνω από 150 ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες, φοιτητές και πολίτες

Με  κυρίαρχο μήνυμα την ανάγκη για ορθότερη ενημέρωση γύρω από τις νομικές και τεχνικές παραμέτρους της κυβερνοασφάλειας, έλαβε χώρα η πρώτη ημερίδα της Homo Digitalis, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η ημερίδα με τίτλο Ευρωπαϊκός Μήνας για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο: Πραγματικές Προκλήσεις-Νομικές και Τεχνικές Λύσεις, συγκέντρωσε περισσότερους από 150 ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και φοιτητές τόσο από το χώρο της νομικής επιστήμης όσο και της πληροφορικής,  καθώς και αρκετούς πολίτες με έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο επίκαιρο ζήτημα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και από το δικαστικό κλάδο.

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας αναλύθηκαν οι νομικές προκλήσεις και υποχρεώσεις του κυβερνοχώρου, ενώ η δεύτερη περιλάμβανε επίδειξη κοινωνικής μηχανικής και την παρουσίαση της εθνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας. Οι ομιλητές της ημερίδας, εγκεκριμένοι επαγγελματίες από τους χώρους του δικαίου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανέδειξαν την αναγκαία συνέργεια των δύο χώρων για την επίτευξη της πληρέστερης προστασίας του χρήστη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για τη φιλοξενία και τη στήριξή του, τους εξαιρετικούς ομιλητές και τους συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Διευθυντή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και όλους τους φορείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην ημερίδα και μας δείξατε ότι το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά δικαιώματα αυξάνεται συνεχώς στη χώρα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

«
»