Ο κ.Κασίμης Θεοφάνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της κυρίας Φαίης Μαυραγάνη για να μιλήσει για τα ψηφιακά ευρήματα που βρέθηκαν στην οικία της άτυχης Καρολάιν.

Audax Cybersecurity: Τα ψηφιακά πειστήρια έδειξαν τον δολοφόνο της Καρολάϊν – Μέρος 1ο

Τα ψηφιακά στοιχεία ήταν αυτά που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, σύμφωνα με την διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη.

Η κυρία Μηνιάτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, το προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την πρώτη στιγμή διενήργησε μαζί με την Ασφάλεια Αττικής πολύωρη και ενδελεχή εξερεύνηση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου και περισυνέλλεξε στοιχεία, ίχνη και πειστήρια προς εργαστηριακή αξιοποίηση. Πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή εξέταση αυτών τόσο από τα εργαστήρια DNA, όσο και από τα λοιπά τμήματα της διεύθυνσης όπως το τμήμα εξερευνήσεων αναφορικά με τα αποτυπώματα το τμήμα φωτογραφικού, αναφορικά με το ηλεκτρονικό σκίτσο που δημιουργήθηκε κατά περιγραφή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και επίδειξη φωτογραφιών στο πλαίσιο του modus operandi».

Τα ευρήματα στο κινητό τηλέφωνο που είχε ο συζυγοκτόνος στα Γλυκά Νερά βοήθησαν σημαντικά τους αστυνομικούς να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ και να φθάσουν στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Στη δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, εκτός από την προανακριτική απολογία του 33χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν, περιλαμβάνονται επίσης και τα στοιχεία από τις αναλύσεις που έγιναν στο κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Στο διαβιβαστικό (26 σελίδες) που έστειλαν οι αστυνομικοί στις δικαστικές αρχές υπάρχει ακόμη και η κατάθεση που έδωσε η μητέρα της Καρολάιν για τη δολοφονία της κόρης της, όπου μεταξύ άλλων μιλά για το πώς γνωρίστηκε το παιδί της με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Στην έκθεση από το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτυπώνονται οι κινήσεις του το βράδυ της 11ης Μαΐου. Τα ψηφιακά δεδομένα που προέκυψαν από τις αναλύσεις των αστυνομικών, ήρθαν σε πλήρη αντιπαράθεση με τα όσα υποστήριξε ο 33χρονος πιλότος στις πρώτες του καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι στην ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και πώς φθάσαμε στην ομολογία την Παρασκευή (18/6) είχε ανακοινωθεί ότι διαπιστώθηκαν σοβαρές «αναντιστοιχίες» και προέκυψαν κομβικά ερωτήματα, με τις απαντήσεις που δόθηκαν να φέρνουν στο φως νέα καθοριστικά στοιχεία, με αποτέλεσμα ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για να αποκαλυφθεί η τραγική αλήθεια.

Εδώ δείτε το δεύτερο μέρος της εκπομπής:

Μεταξύ άλλων στο κινητό τηλέφωνο του δράστη καταγράφονται βήματα, αποστάσεις που κάλυψε καθώς και την αλλαγή ορόφων το χρονικό διάστημα που -σύμφωνα με την εκδοχή της ληστείας που είχε παρουσιάσει- ήταν δεμένος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας στις δικαστικές αρχές επισημαίνεται ότι ο συζυγοκτόνος χρησιμοποιούσε κανονικά το κινητό του τηλέφωνο από τις 04.00 τα ξημερώματα έως και τις 06.00 το πρωί.

Το κινητό τηλέφωνο του συζυγοκτόνου – Τα ψηφιακά ευρήματα
Επιπλέον, οι ειδικοί της ΕΛΑΣ που ανέκτησαν τα ψηφιακά πειστήρια, έκαναν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, από το οποίο απεδείχθη ότι είπε ψέματα στις καταθέσεις του. Σε αυτό καταγράφονταν, βήματα, αποστάσεις αλλά και άνοδος ορόφων, ενώ από την έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποτυπώνεται πλήρως η δραστηριότητά του το μοιραίο βράδυ.

23.18: Μήνυμα «you stupid» από την Καρολάιν
23.42: Μήνυμα που αναφέρει: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου»
23.46: Ο 33χρονος πιλότος ανεβαίνει τρεις ορόφους στο σπίτι στα Γλυκά Νερά
01.15: Το κινητό του συζυγοκτόνου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης
04.24: Δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, το κινητό τηλέφωνο του πιλότου βγαίνει από τη φόρτιση.
05.22: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, είναι «δεμένος» από τους υποτιθέμενους ληστές, ωστόσο κάνει 29 βήματα
05.40: Ανεβαίνει δύο ορόφους, κάνοντας 103 βήματα
05.53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου
06.08: Κλήση στον αριθμό 180
06.10: Κλήση στον αριθμό 1000
06.11: Κλήση στο 100
06.16: Κλήση σε γειτόνισσα.

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της Καρολάιν: «Ο θάνατός της δεν ήταν ακαριαίος»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο θάνατος της 20χρονης μητέρας επήλθε το χρονικό διάστημα από τις 04.05 έως τις 04.11.

«Ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» αναφέρει η ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι ο θάνατος ήταν «αγωνιώδης και όχι ακαριαίος». Σύμφωνα με τa όσα έγραψε στην έκθεσή της, το θύμα κοιμόταν 6 λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου».

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, στις 04.11 και 57 δευτερόλεπτα, η καρδιά της Καρολάιν καταγράφει 59 παλμούς, σύμφωνα με τα βιομετρικά στοιχεία από το ρολόι στο χέρι της. Εκεί έχει ξεκινήσει η διαδικασία θανάτου, αναφέρει η ιατροδικαστής. Για περίπου 10 λεπτά ο δράστης πιέζει με όλο του το βάρος το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι και το στρώμα. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η 20χρονη μητέρα δάγκωσε και μάτωσε τη γλώσσα της, στην προσπάθειά της να πάρει ανάσα.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 η απολογία του συζυγοκτόνου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

O συζυγοκτόνος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Οδηγείται εκ νέου ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 10.00 το πρωί.

Σε βάρος του πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, ενώ αντιμετωπίζει και δύο πλημμελήματα. Στην ομολογία του παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε και κρέμασε τον σκύλο της οικογένειας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε συνεργός. Όπως είπε, πριν από τη δολοφονία είχε προηγηθεί καβγάς με τη σύζυγό του.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει, είναι τα ακόλουθα:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
Κακοποίηση ζώου.
Τα πλημμελήματα είναι αυτά της:

Ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.