Ενώ ο πόλεμος μαίνεται, δεν φαίνεται να συντρέχει -προς το παρόν τουλάχιστον- κανένας λόγος ανησυχίας, αφού σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ειδικοί σκοπός αμφότερων των αντιπάλων αποτελεί ο εντυπωσιασμός και όχι η ουσία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε έλληνες και τούρκους χάκερ.

Στην άτυπη… μάχη που ξεκίνησε από τους «γείτονες», οι Τούρκοι προηγούνται με 2-1, αφού μετά το… πρώτο τουρκικό χτύπημα της περασμένης Παρασκευής και την ελληνική απάντηση από πλευράς Anonymous Greece ακολούθησε η χθεσινή επίθεση από πλευράς Τούρκων.

Πάντως, ενώ ο πόλεμος μαίνεται, δεν φαίνεται να συντρέχει -προς το παρόν τουλάχιστον- κανένας λόγος ανησυχίας, αφού σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ειδικοί σκοπός αμφότερων των αντιπάλων αποτελεί ο εντυπωσιασμός και όχι η ουσία.

«Κυβερνοεπιθέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Το συγκεκριμένα χρονικό διάστημα όλα γίνονται για κάποιο σκοπό, το ξέρουμε όλοι μας κι ο σκοπός αυτός είναι ο εντυπωσιασμός και μόνο» τονίζει ο πρόεδρος διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με ιστοσελίδες, δεν υπάρχει πρόβλημα ότι μας πήραν τα δεδομένα μέσα από το κράτος μας οι Τούρκοι. Το δεδομένο για μένα είναι μόνο ένα και μοναδικό, ότι κερδίζουν στις εντυπώσεις» υπογραμμίζει μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, Θεοφάνης Κασίμης.

Ο κ. Κασίμης κάνει λόγο για επιθέσεις χαμηλής επικινδυνότητας. «Με τις εν λόγω επιθέσεις δεν μπορούν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από αυτές» τονίζει.

Πώς μας «επιτέθηκαν» οι τούρκοι χάκερ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για «ακίνδυνες» επιθέσεις διανεμημένες από πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα, προς έναν server.

Οι χάκερ αγοράζουν πολλές διευθύνσεις IP και χτυπούν ταυτόχρονα κάποιον server με σκοπό να δημιουργήσουν συνωστισμό επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός λειτουργίας.

«Είναι επιθέσεις χαμηλής επικινδυνότητας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να δρομολογούν ψεύτικο traffic, ψεύτικη κίνηση στις κρατικές ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να μην είναι αυτές ορατές» εξηγεί ο κ. Κασίμης.

Ετοιμάζουν νέα απάντηση οι Anonymous Greece

Τα στοιχεία των Τούρκων χάκερ που επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ιστοσελίδες υπουργείων της Ελλάδας ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους οι Anonymous Greece, οι οποίοι μάλιστα προαναγγέλλουν ότι θα τα δημοσιοποιήσουν μετά τις 19:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τις κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποίησε η ομάδα Aslan  Neferler Tim, ενώ τα στοιχεία που έχουν αφορούν τον διαχειριστή της σελίδας και τον «αρχηγό» της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Anonymous Greece:

«Χθες το απόγευμα ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερς αλλά αυτή την φορά με το άλλο όνομα τους ( Aslan Neferler Tim ). Στην πρώτη επίθεση χτύπησαν οι Anka Neferler Tim. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και χτυπάνε όλοι μαζί ελληνικούς στόχους.

Αφού τους χτυπήσουν τα δημοσιεύουν στο facebook, twitter και σε τουρκικά forums. Εμείς αυτή την φορά έχουμε τα στοιχεία 2 ατόμων ο ένας είναι ο admins της σελίδας και ο δεύτερος είναι ο «αρχηγός» όπου μαζεύει άτομα για να χτυπήσει στόχους (DDoS Captain ). Σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα θα ανεβάσουμε δημόσια τα στοιχεία των 2 αυτών αυτών. Στοιχεία όπως: Ψευδώνυμα, τα κανονικά τους ονόματα, ηλικίες, πόλη, τηλέφωνα και profile.

Stay tuned, AnonymousGreece».

Το χρονικό του… πολέμου

Πρώτο χτύπημα από τους Τούρκους

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τους γείτονες, όταν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών.

Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος: Το χρονικό, τα χτυπήματα και… η γνώμη των ειδικών

Σε μήνυμά τους τότε στη σελίδα τους στο Facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!»

Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος: Το χρονικό, τα χτυπήματα και… η γνώμη των ειδικών

Τα «αντίποινα» των Anonymous Greece

Ως απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Anonymous Greece» έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ άλλων «χτύπησαν» την έκτακτη υπηρεσία ανάγκης (112), καθώς και υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Η λίστα με τα sites που «χτύπησαν» είναι η ακόλουθη:

  • 112 Emergency Call number
  • Sabah Email Service
  • Hurriyer Email Service
  • 112 Emrgency Email Service
  • Turkish Police ( EGM ) Email Service
  • Saglik Email service
  • Ekonomi Email service
  • Enerji Email service
  • SIP-VOIP of Turkish Enerji
  • MIT Email service

Νέος γύρος… συγκρούσεων

Εκεί που τα πράγμα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει το απόγευμα της Πέμπτης, κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και σωμάτων ασφαλείας παρουσίασαν προβλήματα.

Μεταξύ αυτών είναι τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ενώ «θύμα» των χάκερ έπεσαν οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος: Το χρονικό, τα χτυπήματα και… η γνώμη των ειδικών

Την ευθύνη για αυτή την επίθεση ανέλαβαν τούρκοι χάκερ, με ανάρητησή τους στο Twitter.

Μάλιστα, απευθύνονται προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχόμενοι «καλή τύχη», ενώ προσθέτουν πως ο κυβερνοπόλεμος με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε.

 

 

Πηγή: https://www.tovima.gr/2020/01/24/society/ellinotourkikos-kyvernopolemos-to-xroniko-ta-xtypimata-kai-i-gnomi-ton-eidikon/