Πριν από λίγες ώρες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη δυσάρεστης είδησης τον βιασμό της 22χρονης κοπέλας μέσα στο διαμέρισμα-κολαστήριο.

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως βρήκε την αρρωστημένη δύναμη ένας σχεδόν τυφλός και υπέρβαρος άνδρας να παγιδεύσει μια νεαρή γυναίκα, να την ακινητοποιήσει και να την βιάσει.

Ο δράστης σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας είχε “παγιδεύσει” με κάμερες τον χώρο του σπιτιού. Όταν η κοπέλα μπήκε στο διαμέρισμα φαίνεται ότι κατάφερε να την ακινητοποιήσει ναρκώνοντάς την. Στη συνέχεια την έδεσε σε μια πολυθρόνα και τη βίασε κάνοντας μάλιστα χρήση σεξουαλικών ομοιωμάτων. Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι βρήκαν στο χώρο αρκετά τέτοια βοηθήματα και ομοιώματα γεγονός που μαρτυρά ένα άτομο προβληματικό.

Η Audax Cybersecurity είχε πραγματοποιήσει μια αναλυτική έρευνα σχετικά με τις ψεύτικες αγγελίες έρευσης εργασίας που έχουν εφεύρει κάποιοι και δυστηχώς η έρευνα απέδειξε ότι, πολλές αγγελίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι ψεύτικες. Έτσι θέλοντας να προστατέψουμε και να ενημερώσουμε δημοσιεύουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να καταλάβετε αν μία τέτοια αγγελία είναι αληθινή ή όχι.

Μην εμπιστεύεστε αγγελίες που παρουσιάζουν μεγάλες ευκαιρίες στο εξωτερικό από ιστοσελίδες ή άλλες πηγές αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Μην εμπιστεύεστε αγγελίες που διακινούνται μόνο μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν οι αγγελίες σάς παραπέμπουν σε μια ιστοσελίδα, ελέγξτε αν πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης ή για μια απομίμησή της, με πειστικά αντίγραφα του λογότυπού της.

Αναζητείστε στο διαδίκτυο τα στοιχεία της εταιρείας χρησιμοποιώντας λέξεις – κλειδιά όπως την επωνυμία ή τα τηλέφωνα της εταιρείας. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες μέσω των οποίων παρουσιάζεται η ίδια εταιρεία, οπότε μπορεί να είναι πλαστές.

Αναζητήστε πληροφορίες για την εταιρεία ή οργανισμό που προσφέρει την εργασία από πηγές εκτός της αγγελίας.

Σε περιπτώσεις προσφοράς εργασίας στο εξωτερικό, ρωτήστε στο προξενείο της Χώρας όπου εδρεύει η εταιρεία, εάν η επιχείρηση υφίσταται και αιτηθείτε επίσημα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να ρωτήσετε εάν υφίσταται η αγγελία. Επίσης, απευθυνθείτε στο προξενείο της Ελλάδος στη χώρα που εδρεύει η εταιρεία και ζητείστε τις σχετικές πληροφορίες.

Σε περιπτώσεις προσφοράς εργασίας σε Οργανισμούς στη Χώρα μας, επιδιώξτε την ιδία επικοινωνία μαζί τους, προκειμένου να διερευνήσετε εάν πράγματι αναζητούν νέους υπαλλήλους.

Μην εμπιστεύεστε αγγελίες οι οποίες περιέχουν αρκετά ορθογραφικά λάθη ή αποτελούν κακή μετάφραση από ξένο κείμενο.

Μη δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία από το διαδίκτυο. Μόλις προσληφθείτε, θα σας ζητηθούν αυτοπροσώπως από τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Επιμείνετε να συναντήσετε τον εκπρόσωπο της εταιρείας στα γραφεία αυτής για μια συνέντευξη, ακόμη και αν αυτό απαιτεί να ταξιδέψετε σε μια άλλη χώρα. Ανησυχήστε εάν αποφεύγει τη συνάντηση μαζί σας ή την παροχή επιπλέον στοιχείων που σχετίζονται με την εργασία που καλείστε να κάνετε.

Πριν αποστείλετε χρήματα στον ενδεχόμενο εργοδότη του εξωτερικού για την έκδοση κάρτας εργασίας, ενημερωθείτε από το προξενείο της χώρας στην Ελλάδα για το κόστος έκδοσής της και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. Συνήθως πρέπει να αιτηθείτε αυτοπροσώπως την συγκεκριμένη κάρτα.

Ανησυχήστε εάν κατά την επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της εταιρείας παρουσιάζονται διαφορετικά άτομα ή διαφορετικά στοιχεία σχετικά με την εταιρεία.

Μην εμπιστεύεστε αγγελίες για εργασία από το σπίτι, όπου σας ζητούν να επενδύσετε ένα αρχικό κεφάλαιο σε μια σειρά από προϊόντα, ώστε να λάβετε κέρδη από πωλήσεις ή ποσοστά πωλήσεων ατόμων που θα προτείνετε οι ίδιοι στην εταιρεία (απάτη τύπου πυραμίδας).

Σε περίπτωση εξαπάτησης ή απόπειρας εξαπάτησής σας, να απευθύνεστε απαραίτητα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προσκομίζοντας το σύνολο των στοιχείων που έχετε στη διάθεσή σας, προκειμένου διευκολυνθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.