66 επιβεβαιωμένα “χτυπήματα” ελληνικών ιστοσελίδων από Τούρκους χάκερ – Οι στόχοι που περιλαμβάνονται στο δεύτερο “κύμα” κυβερνοεπιθέσεων “Yunanistan 2”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 30 Απριλίου η “επιχείρηση “Yunanistan 2” των Τούρκων χάκερ, η οποία ξεκίνησε με το “χτύπημα” στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο enikos.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Audax Cybersecurity Θεοφάνης Κασίμης, οι επιθέσεις πρόκειται, το επόμενο διάστημα, να κλιμακωθούν, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία στο Darknet, το “σκοτεινό” δίκτυο στο οποίο χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, κυρίως, ύποπτου περιεχομένου.

“Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι χάκερ, θεωρούν ότι η Ελλάδα “φιλοξενεί” τρομοκράτες, αναφερόμενοι στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ισχυρίζονται ότι έχουν εξαπολύσει τη νέα τους επίθεση. Στην έκθεση, την οποία καταθέσαμε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώσαμε ότι οι επιθέσεις αυτές θα κλιμακωθούν”, αναφέρει στο enikos.gr o κ. Κασίμης.

Οι επόμενοι στόχοι

“Σύμφωνα με τα μηνύματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους, φαίνεται να ετοιμάζουν “χτυπήματα” σε ελληνικά υπουργεία όπως το Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών, το ΓΕΕΘΑ αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος”, αναφέρει ο κ. Κασίμης. “Παρ’ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν υποδομές αλλά και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, εντούτοις, οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να εισχωρήσουν στους στόχους αυτούς”.

Στην έκθεση της Audax Cybersecurity περιλαμβάνονται στοιχεία και από την επιχείρηση “Yunanistan 1”, η οποίο είχε ξεκινήσει 4 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε 25 Απριλίου, όπου υπήρξαν 66 επιβεβαιωμένα “χτυπήματα” ελληνικών ιστοσελίδων, μεταξύ των οποίων ήταν 14 Πανεπιστήμια, 25 ιδιωτικές εταιρείες, 4 Δήμοι και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “Παρατηρητής της Θράκης”.