Ένα νέο μήνυμα-ιός κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα μέσω SMS και Messenger.

Την ώρα που η χώρα θρηνεί 57 νεκρούς στα Τέμπη, σε πολλά κινητά τηλέφωνα ή στο Messenger του Facebook καταφτάνει το εξής μήνυμα: «Κοίτα ποιος πέθανε σε ένα ατύχημα, νομίζω ότι τον ξέρεις». Αυτό συνοδεύεται από ένα θλιμμένο emoji προκειμένου να είναι πιο πειστικό και ένα link που σε καλεί να το «πατήσεις»…

Όσοι το πάτησαν ωστόσο, την… «πάτησαν».

Αυτό είναι το εξοργιστικό μήνυμα

Προσοχή: Μήνυμα – ιός με «δόλωμα» την τραγωδία στα Τέμπη – Κυκλοφορεί με SMS και Messenger

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Θεοφάνη Κασίμη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Audax Cybersecurity που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνοασφάλειας και χάκινγκ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εντοπίσαμε το μήνυμα σε λογαριασμούς που έχουμε για λόγους έρευνας. Είναι άρρωστο, ό,τι πιο άθλιο έχω δει».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όποιος λαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα αυτή την περίοδο, απευθείας το μυαλό του πάει στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και έτσι, ως ανυποψίαστος, «κλικάρει» για να δει την συνέχεια.

Τι θα συμβεί εάν πατήσετε πάνω στο link
Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ιό ο οποίος ωστόσο είναι υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Κασίμη, το link οδηγεί σε μία ψεύτικη ιστοσελίδα που σε καλεί να βάλεις το e-mail σου και στη συνέχεια αντλεί στοιχεία από αυτό.

Τις επόμενες ώρες θα διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο μήνυμα κρύβει και κάποιο κακόβουλο λογισμικό (malware) το οποίο μολύνει ΚΑΙ την συσκευή, κάτι που έχει ως συνέχεια επικίνδυνες πλέον απώλειες.