Δείτε την παρουσίαση του κ.Κασίμη Θεοφάνη σχετικά με το Dradis Framework στο Infocom Security που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel.

Το 6ο Infocom Security θα αποτελέσει και φέτος την κορυφαία εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα κάνοντας για ακόμα μια φορά τη διαφορά, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του με μια ακόμα ημέρα και αναβαθμίζοντας σημαντικά το περιεχόμενο του.

Είναι αλήθεια ότι ο ψηφιακός κόσμος γίνεται ολοένα και περισσότερο πολύπλοκος με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια των πληροφοριών να διευρύνονται και να τείνουν προς το συνθετότερο.

Στον κυβερνοχώρο τίποτα δεν παραμένει στατικό. Οι κυβερνοεγκληματίες συνεχώς εξελίσσονται, συνεργάζονται επαγγελματικά μεταξύ τους, ανταλλάσουν γνώσεις και πληροφορίες και αναπτύσσουν διαρκώς νέα προηγμένα εργαλεία επιθέσεων, προκειμένου να διεισδύσουν στα δίκτυα των οργανισμών προσδοκώντας σε οικονομικά και άλλα οφέλη.

Το περιβάλλον ΙΤ βρίσκεται σε συνολικό επαναπροσδιορισμό. Οι πληροφοριακές υποδομές αποτελούν σίγουρα τον βασικότερο παράγοντα εύρυθμης επιχειρησιακής λειτουργίας ενός οργανισμού σήμερα. Οι αλλαγές, που συντελούνται στη φιλοσοφία και τη δομή των υποδομών αυτών τα τελευταία χρόνια, έχουν από την μια πλευρά ενισχύσει τη λειτουργικότητα και παραγωγικότητα των επιχειρηματικών διαδικασιών, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν συνεχώς νέες απαιτήσεις για την προστασία των κρίσιμων πληροφοριών.

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα, δηλαδή, το διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των απειλών και την ολική επαναδιαμόρφωση των πληροφοριακών υποδομών, αυτό που ανακύπτει σήμερα ως επιτακτική ανάγκη είναι η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων όλων όσων εργάζονται στον κρίσιμο τομέα διαχείρισης του ΙΤ και όχι μονό, προκειμένου να συμβάλουν όλοι μαζί στην προστασία των πληροφοριών και κατ΄ επέκταση στην προστασίας της ίδιας της επιχειρησιακής λειτουργίας.

Αύτη την ανάγκη έχει στόχο να αναδείξει το 6ο Infocom Security που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6 & 7 Απριλίου 2016 στο Divani Caravel Hotel με κεντρικό μήνυμα : Upgrade your Knowledge – Protect Your Business.

Ένα συνέδριο ..δυο θεματικές προσεγγίσεις!
Το 6ο συνέδριο Infocom Security σκοπεύει να μετουσιώσει σε πράξη την ανάγκη εξωστρέφειας και ενίσχυσης των γνώσεων στο τομέα του IT Security, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο του και εγκαινιάζοντας από φέτος διακριτά μια διπλή θεματική προσέγγιση και στις δύο ημέρες του συνεδρίου.

– Η πρώτη θεματική προσέγγιση θα έχει όπως πάντα Business τεχνολογικό προσανατολισμό όπου στελέχη εταιριών και ειδικοί του χώρου θα αναπτύξουν όλες τις τάσεις, στρατηγικές, μεθόδους και λύσεις για την ασφάλεια των πληροφοριών στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των απειλών και τις νέες τάσεις που επηρεάζουν τις IT υποδομές.

– Η δεύτερη θεματική προσέγγιση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα του εξειδικευμένου website σε θέματα hacking και ασφάλειας SecNews.gr θα επικεντρωθεί στο Ethical Hacking & Cyber Security παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικές ομιλίες ερευνητών και επαγγελματιών του χώρου, white hat hackers – και όχι μόνο – με παρουσία στα μεγαλύτερα hacking συνέδρια στον κόσμο, προσομοιώσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο, hacking games, νέες μεθοδολογίες επιθέσεων, νέες ευπάθειες και εξειδικευμένα hacking tools.

Και οι δυο θεματικές κατευθύνσεις του συνεδρίου, θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις που αφορούν άμεσα όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ενδιαφέρονται ευρύτερα για τον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, είτε ανήκουν – ως στελέχη ή προσωπικό – σε in house τμήματα πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, είτε δραστηριοποιούνται ως επαγγελματίες στο κανάλι πληροφορικής, είτε διαθέτουν ακαδημαϊκή ή ερευνητική ιδιότητα, συναφή με την πληροφορική και ειδικότερα την ασφάλεια.

Ethihak Contest – Ένας live διαγωνισμός Hacking
Στα πλαίσια του 6ου Infocom Security θα πραγματοποιηθεί ζωντανά ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός – με έπαθλο που θα ανακοινωθεί σύντομα – όπου συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις ικανότητές τους μέσω προσομοιώσεων ηλεκτρονικών επιθέσεων για την αξιολόγηση της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση των διαδικτυακών χρηστών για θέματα σύγχρονων απειλών/επιθέσεων ασφάλειας καθώς και η εξάσκησή τους στην εφαρμογή των εργαλείων επίθεσης εναντίον πραγματικού στόχου. Ο διαγωνισμός Ethihak θα πραγματοποιηθεί σε live περιβάλλον το οποίο θα έχει στηθεί από ειδικούς ερευνητές ασφάλειας στον χώρο του συνεδρίου.

Σημείο αναφοράς με ανοδική πορεία
Το Infocom Security – που διοργανώνεται από την Smart Press, με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και Infocom – στην εκδήλωση του 2015 προσέλκυσε πάνω από 1500 συνέδρους και είχε την υποστήριξη 45 εταιριών χορηγών, καλύπτοντας μέσα από τις κεντρικές παρουσιάσεις και τα παράλληλα workshop, τα περισσότερα θεματικά αντικείμενα του χώρου.

Το συνέδριο Infocom Security αποτελεί σήμερα την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς των εξελίξεων στο χώρο, καταγράφοντας από το 2011 και κάθε χρόνο μια ανοδική πορεία που αποτυπώνεται τόσο από τα νούμερα και τις στατιστικές προσέλευσης, όσο και από την καθολική αναγνώριση της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας των επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής.