Η Audax Cybersecurity βρίσκεται και στο Soundcloud παρουσιάζοντας όλες τις συνεντεύξεις του κ.Κασίμη Θεοφάνη που έχει δώσει κατά καιρούς σε όλα τα ΜΜΕ.

Τι είναι το Soundcloud;

To SoundCloud είναι μια online υπηρεσία που απευθύνεται σε μουσικούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιραστούν μεταξύ τους αλλά και με το κοινό τα έργα που δημιουργούν, καθώς και να ανοίξουν ολόκληρες συζητήσεις γύρω από το κάθε κομμάτι.

Δεν πρόκειται για online κατάστημα, αλλά μάλλον περισσότερο για ένα χώρο όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να προβάλλουν νέα έργα τους μέσω demos και να πάρουν σχετικά σχόλια. Από την άλλη, η διαφορά του με το MySpace, που προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία, έχει να κάνει με τον έλεγχο που δίνει το SoundCloud στους χρήστες του ως προς την περιγραφή και τον σχολιασμό ενός κομματιού.

Σε αυτό τον τομέα, κάθε καλλιτέχνης έχει στη διάθεση του ένα μεγάλο εύρος επιλογών ως προς τις πληροφορίες που μπορεί να συμπληρώσει για κάθε κομμάτι: από τον αριθμό καταλόγου και την ημερομηνία κυκλοφορίας έως τη χειροκίνητη επιλογή ρύθμισης των BPM (Beats Per Minute) ή την εισαγωγή συνοδευτικού artwork. Επίσης, είναι στην ευχέρεια του δημιουργού να αποφασίσει εάν το κομμάτι θα είναι διαθέσιμο σε όλους ή μόνο σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, όπως επίσης και το αν θα το διαθέσει δωρεάν για κατέβασμα ή αν θα το πουλήσει.

Πέρα από αυτά, εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι το SoundCloud διαθέτει ειδικό player ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί (embedding) σε μια ιστοσελίδα, δημοσιοποιώντας, έτσι, το τραγούδι στο ευρύ κοινό. Παράδειγμα τέτοιας ενσωμάτωσης του player μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σελίδα:  SoundCloud is one of the coolest music apps around (invites) (πρόκειται για παρουσίαση της υπηρεσίας στα αγγλικά).

Όπως μπορείτε να δείτε, οι χρήστες του SoundCloud έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους σε συγκεκριμένα σημεία του κομματιού ή ακόμη και να απαντήσουν σε ήδη υπάρχον σχόλιο. Μοναδικό μειονέκτημα του player είναι ότι για κάποιο λόγο δεν επιτρέπει τη ρύθμιση της έντασης του ήχου.

Η εγγραφή στο SoundCloud είναι πλέον ανοιχτή σε όλους (παλιότερα λειτουργούσε με προσκλήσεις) και η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς. Οι χαρακτηριστικότεροι από αυτούς είναι το ότι μπορείτε να ανεβάσετε έως και 2 ώρες μουσικής, ενώ το κάθε κομμάτι σας μπορεί να γίνει download έως 100 φορές και να το μοιράσετε σε έως 100 άτομα.

Είναι προφανές ότι το SoundCloud δεν απευθύνεται σε όλους. Όσοι ασχολούνται με τη δημιουργία μουσικής, όμως, ενδέχεται να το βρουν ενδιαφέρον και αξίζει να του ρίξουν μια ματιά, μιας και πρόκειται για αξιόλογη και προσεγμένη υπηρεσία.

Επισκεφτείτε το κανάλι μας εδώ: Audax Cybersecurity Soundcloud