Οι εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με την Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος και τα Public πραγματοποίησαν συζήτηση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, «Φυλακισμένος πράκτορας», του John Kiriakou, του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος (whistleblower) που κατήγγειλε την CIA.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Public, με την υποστήριξη του Bookia.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος για τον θεσμό των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), o οποίος στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη νομοθέτησή του, αμφισβητείται έντονα ακόμη και από αυτούς που τον νομοθέτησαν.

Μίλησαν:

John Kiriakou: μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος (whistleblower), πρώην στέλεχος της CIA και Senior Investigator της Senate Foreign Relations Committee.

Δρ Άννα Δαμάσκου: Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.

Dr Suelette Dreyfus: Executive Director της ειδικευόμενης σε ζητήματα whistleblowing διεθνούς ΜΚΟ Blueprint for Free Speech & BluePrint Greece, διδάσκουσα σε θέματα πληροφοριακών συστημάτων στο University of Melbourne, διακεκριμένη συγγραφέας σε συναφή θέματα.

Τάσος Τέλλογλου: Δημοσιογράφος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή και συμπαρουσιάζει την εκπομπή “Οι Νέοι Φάκελοι” στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το 2008 του απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερου Δημοσιογραφικού Ρεπορτάζ της Χρονιάς στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα» για την έρευνά του στο σκάνδαλο της Siemens.

Γιάννης Ψαρόπουλος: Πρώην συντάκτης στην Athens News, συνεργάζεται με το CNN, AlJazeera, The Daily Beast, Washington Post, American Scholar.

Συντονιστής: Andy Dabilis, αναταποκριτής στην Αθήνα του The National Herald («Εθνικός Κήρυκας»)

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης: