Διπλωματική έκρηξη μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας; Το μενού θα περιλαμβάνει, κυβερνοπόλεμο από ομάδες τούρκων χάκερ να χτυπούν ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, πιέσεις σε διπλωματικό και στρατηγικό επίπεδο και προπαγάνδα αμέτρητη από την γείτονος χώρα με σαφή πρόθεση να ρίξει ψυχολογικά το ήθος του ελληνικού λαού.

Έχετε καταλάβει νομίζω όλοι το παιχνίδι της Τουρκίας με την ψυχολογική πίεση που ασκεί μέσω προπαγάνδας για να δείξει το πόσο ισχυρή χώρα είναι;

Πριν λίγο καιρό ήδη είδαμε και διαβάσαμε και από ελληνικές ιστοσελίδες, για το περίφημο θαλάσσιο drone της σε σχήμα σαλάχι, που μπορεί να καταστρέψει με το βλήμα του ακόμη και αεροπλανοφόρο. Για τόση δύναμη αυτό το σαλάχι.

Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει και ημερομηνία πρώτης εμφάνισης-επίδειξης αλλά ακόμη το περιμένουμε! Φυσικά, κανένα από τα ελληνικά blogs δεν έκατσε να διασταυρώσει αν το εν λόγω σαλάχι υπάρχει στα αλήθεια ή εστω και αν οι εταιρείες που θα κατασκευάσουν το εν λόγω υπερόπλο υπάρχουν στα αλήθεια!

Επίσης, δεν πιστεύω να μην έχετε παρατηρήσει τα πλάνα που βγαίνουν από τα τουρκικά ΜΜΕ όταν μιλάει ο Σουλτάνος;

Όχι; Λοιπόν! Πάμε να αναλύσουμε!

 

Τουρκία, Turkey

Τι παρατηρείτε στις παραπάνω φωτογραφίες; Πάντα μόνος του, με βλοσηρό, σοβαρό και ισχυρό βλέμα, με φόντο την τουρκική σημαία..!

Ειδικά, όταν μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση ή και οπουδήποτε αλλού το πράγμα ξεφεύγει! Η ομιλία του είναι αργή, με πολλές παύσεις, βαριά χρειά φωνή, βλέμμα αυστηρό και σηκωμένο πάντα το άλλο χέρι από αυτό που κρατάει το μικρόφωνο και να δείχνει προς πάσα κατεύθυνση και πάντα με φόντο εκατοντάδες τουρκικές σημαίες, μην το ξεχνάμε αυτό! Παντού κόκκινο δηλαδή!

Θα μου πείτε, και; Τι σημασία έχει όλο αυτό! Έχει και πολύ μεγάλη σημασία.

Η ψυχολογική κατάπτωση ενός έθνους μέσα από τις φάσεις του υβριδικού πολέμου έχει πολύ μεγάλη σημασία και επίσης ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για τον αντίπαλο!

Ο Υβριδικός Πόλεμος (Hybrid Warfare) είναι μια στρατιωτική στρατηγική που συνδυάζει στοιχεία συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, καθώς και κυβερνοπολέμου. Συνδυάζοντας στρατιωτικές δράσεις με ανατρεπτικές προσπάθειες, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να αποφύγει την ευθεία απόδοση ευθυνών, κυρώσεων ή και αντεπιθέσεων. Ο όρος «Υβριδικός Πόλεμος» χρησιμοποιείται ακόμα για να περιγράψει τις ευέλικτες και πολύπλοκες δυναμικές της μάχης που απαιτούν μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και ευέλικτη απάντηση.

Όταν πιστεύεις πώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σου δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την “πανίσχυρη” Τουρκία, έτσι όπως σου την πλασάρουν, αυτόματα σε βάζουν σε πολλές σκέψεις… Για σκεφτείτε το!

Και εδώ έρχεται το παιχνίδι που αναπαράγουν ελληνικά blogs με άγνωστες προς εμένα διαθέσεις!Κλίμα ηττοπάθειας με μίξη λίγο πόλεμο! Γιατί;

Μην τσιμπάτε και προπαντώς να μην τσιμπάνε και τα διάφορα blogs που αναμεταδίδουν όλη αυτή την προπαγάνδα που έχει εισχωρήσει και ρέει άφθονα στο διαδίκτυο μας.

Να φροντίσουν όλοι όσοι αρθρογραφούν στο αμυντικό και γεωστρατηγικό ρεπορτάζ να δημοσιεύουν πρόσφατες φωτογραφίες των πλοίων μας. Γενικά δείξτε περισσότερο μπλέ, παρά κόκκινο!

Και κάτι πιο σημαντικό: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταδίδετε πληροφορίες για τις κινήσεις μονάδων και των πολεμικών πλοίων!

Σε τι εξυπηρετεί, μπορούμε να μάθουμε;